Sådan spiller man americano i padel

Americano turnering i padel tennis

Hvad er en americano turnering i padel tennis?

Americano er en meget populær form for turnering i padel tennis. Det er en metode der oftest anvendes hvis man enten er mere end 4 spillere og kun har en enkelt bane, eller en måde at spille hvis man er mange spillere fordelt på flere baner.

Det foregår nemlig således, at hver spiller, skal spille sammen med hinanden præcis én gang. I stedet for en almindelig padel tennis kamp, hvor man vinder partier og sæt, gælder det i Americano om at få flest mulige points pr. kamp. På den måde får man altså en fair turnering, hvor alle spillere spiller med samme vilkår.

Sådan server man i en Americano turnering

Serven foregår også anderledes i en Americano turnering. Man server stadig skråt og reglerne er de samme, men i padel americano har man nu 2 serve før man skifter. Altså den samme spiller server først fra højre mod venstre og næste serv fra venstre mod højre. Herefter server det andet hold og sådan fortsætter det, hvor hver spiller skiftes til at serve.

Et eksempel på en Americano turnering

Hvis vi antager at man er 5 spillere og har 1 bane booket. Da hver spiller, spiller præcist 1 kamp med hver deltager, vil der med Americano arrangeres 5 spillerunder. Det betyder også at hver spiller vil sidde over præcis én kamp, når man spiller 2 vs 2.

Inden man begynder angiver man hvor mange points man spiller om pr kamp. Det kan variere alt efter hvor lang tid man har booket banen. Har man kun én time er 8 eller 12 point et godt valg, hvorimod hvis man har 2 timer kan man få nogle længere kampe i gang og spille til eksempelvis 24 points pr kamp.

 • En turnering hvor man er 5 spillere og der spilles til 24 points pr kamp kunne se sådan ud:
 • Spiller 1 & Spiller 5
  13 - 11
  Spiller 2 & Spiller 3
 • Spiller 2 & Spiller 5
  08 - 16
  Spiller 3 & Spiller 4
 • Spiller 1 & Spiller 3
  14 - 10
  Spiller 4 & Spiller 2
 • Spiller 1 & Spiller 2
  12 - 12
  Spiller 4 & Spiller 5
 • Spiller 1 & Spiller 4
  11 - 13
  Spiller 3 & Spiller 5

Den endelige vinder i denne turnering bliver Spiller 3 med sammenlagt 54 point, en andenplads til Spiller 1 med 50 points osv.
Som i kan se i eksemplet spiller hver spiller én kamp med hinanden og hver spiller sidder én runde over.

For at holde overblikket over turneringen anbefaler vi www.americanomix.dk som er gratis og nem at bruge til Americano turneringer.